Grondtransportmelding voor afvoer naar een TOP/CGR (Online)


 1. Wanneer een partij uitgegraven bodem wordt afgevoerd naar een TOP of CGR dient u voorafgaandelijk een 'Grondtransportmelding voor afvoer naar een TOP/CGR' aan de vzw Grondbank over te maken. Dit is verplicht voor:
  1. alle partijen uitgegraven bodem van meer dan 250m³.
  2. partijen uitgegraven bodem van meer dan 50 m³ indien de opmaak van een technisch verslag verplicht is.
 2. Ga via Grondbank Online naar de lopende projecten en kies het betreffende project.

  Klik op Grondtransportmelding. Vul alle gegevens in op het invulscherm en druk op verzenden (onderaan).
 3. Nadat de Grondtransportmelding verzonden is, vindt u deze terug op het Grondbank Online startscherm (aangevraagde documenten).
 4. De TOP/CGR wordt onmiddellijk (elektronisch) op de hoogte gebracht van uw melding. Het transport kan– zonder verdere toelating van de vzw Grondbank – starten. Alle aangesloten TOP/CGR's kunnen alle Grondtransportmeldingen online raadplegen.
 5. Indien u wil dat de vzw Grondbank een vrachtbon aflevert (dit is kosteloos), volstaat het om dit aan te kruisen op deze grondtransportmelding. Geef ook de gegevens van de vervoerder(s) in (verplicht indien er een conformverklaring bestaat).
 6. Vermeld het nummer van de Grondtransportmelding op de vrachtbon afgeleverd door de Grondbank bevat steeds alle nodige gegevens.
 7. De TOP/CGR maakt de eindverklaring online over aan de Grondbank.
 

U wenst toch het gewone meldingsformulier te gebruiken? Gebruik dan één van de volgende formulieren (naargelang er reeds een technisch verslag beschikbaar is of niet):

Grondtransportmelding ongekende partijen

Grondtransportmelding

Grondtransportmelding

Traceerbaarheidsprocedure

Hier vind je een handig overzicht van onze traceerbaarheidsprocedure.