2 nieuwe certificaten voor tussentijdse opslagplaatsen

Op 20 februari 2009 overhandigde de Grondbank een certificaat aan 2 nieuwe tussentijdse opslagplaatsen:

Buysse Gebroeders bvba uit Eeklo is vooral actief in afbraak- en grondwerken, maar verwerkt ook bouw- en sloopafval in haar breek- en recyclagebedrijf. Zij breiden hun activiteiten nu uit met een tussentijdse opslagplaats voor uitgegraven bodem.

VCI nv (Olen) werd opgericht door de firma Crauwels nv uit Nijlen. Voor wegenbouwbedrijf Crauwels was de opslag van grondoverschotten een logische stap.

Vernieuwde certificaten:

Naast deze 2 nieuwe certificaten mocht de Grondbank ook een hernieuwd certificaat overhandigen aan 3 tussentijdse opslagplaatsen en centra voor grondreiniging. Zij behaalden 3 jaar geleden hun eerste certificaat:

De tussentijdse opslagplaats van Grondrecyclage De Kempen te Grobbendonk is gespecialiseerd in grondbehandeling, en dit voor verschillende toepassingen. GR De Kempen beschikt oa. over een meng- en betoncentrale en een puinrecyclagecentrum.

Grondreinigingscentrum Limburg te Lummen, opgericht door Aannemingsbedrijf Carmans, is gecertificeerd als tussentijdse opslagplaats en als biologische en fysico-chemisch grondreinigingscentrum.  Aannemingen Carmans is actief in de wegenbouw en puinrecyclage en beschikt over een betoncentrale. 

Het aannemingsbedrijf Renika Zele is gespecialiseerd in het aanleggen van nutsleidingen. De keuze voor een eigen recyclagecentrum voor bodem en puin lag bijgevolg voor de hand.  Recent opende Renika een tweede site in Gent waarvoor ook een certificaat werd behaald.

Dit nieuwe certificaat bevestigt enerzijds dat deze bedrijven de voorbije 3 jaar uitstekend werk hebben verricht en alleszins voldoen aan het kwaliteitsreglement voor tussentijdse opslagplaatsen en grondreinigingscentra (OVAM). Anderzijds geeft deze verjaardag ook aan dat deze bedrijven - samen met 26 andere gecertificeerde TOP's en CGR's - de samenwerking met de Grondbank appreciëren.

Dit stimuleert de Grondbank opnieuw om haar dienstverlening en ondersteuning ook dit jaar weer verder uit te bouwen.

Bedankt voor het vertrouwen! 

Kathleen Wielant
Verantwoordelijke TOP/CGR
02 545 58 81

De Grondbank heeft op dit moment 28 gecertificeerde TOP's/CGR's. Daarnaast zijn 92 bedrijven/gemeentes aangesloten als B-TOP.