Certificaat-uitreiking op Batibouw

Op 26 februari waren alle gecertificeerde TOP's en grondreinigers te gast op de stand van de Confederatie Bouw op Batibouw. Met deze receptie wou de Grondbank  al de TOP’s en CGR’s bedanken voor het vertrouwen dat zij al jaren in ons stellen.

Tijdens de receptie gaf de heer Luc Beeckmans (foto) van OVAM een korte uiteenzetting over het "Globaal ketenbeheersysteem milieukwaliteit van gerecycleerde granulaten". De heer Beeckmans kon de exploitanten van TOP's en CGR's alvast geruststellen door de twijfel rond grond en stenen weg te nemen: zelfs als een partij grond meer dan 25% of zelfs 75% stenen bevat, de fractie bodem moet na afzeving steeds via de bepalingen van het Vlarebo worden behandeld. M.a.w. een technisch verslag van de afgezeefde fractie is verplicht.

Daarna reikte de heer Marc Dillen (Directeur-generaal van de Vlaamse Confederatie Bouw) de nieuwe certificaten uit aan de TOP’s en CGR’s die 3 of zelfs 6 jaar geleden hun eerste certificaat behaalden (certificaat-vernieuwing). De bedrijven AWS, Bioterra, Shanks en SITA Remediation (6 jaar gecertificeerd) en AGRC, Hegrola, Brakels Grondsorteercentrum (3 jaar), vielen in de prijzen.

Voor een volledige lijst van onze gecertificeerde TOP's en CGR's klik hier.

Kathleen Wielant
Verantwoordelijke TOP/CGR

Meer foto's: