Ifest 26 oktober 2010 : Grondverzet of Bodemsanering ?

Grondverzet of bodemsanering ?
"Bouwprojecten op verontreinigde terreinen: de rol van de erkende bodemsaneringdeskundige en de erkende bodembeheerorganisatie”
IFEST - Seminariehal van Hal 8 op ifest (Red Room), 26 oktober, van 13u tot 15u.

De Grondbank en de Vereniging van Erkend Bodemsaneringsdeskundigen (VEB) organiseren een seminarie over de raakvlakken tussen bodemsanering en grondverzet.
Dit seminarie richt zich tot erkend bodemsaneringsdeskundigen, opdrachtgevers en ontwerpers/studiebureau's.

Inhoud:
Wanneer een bouwproject zal worden gerealiseerd op een terrein waarvoor er een saneringsplicht geldt, moeten er duidelijke afspraken worden gemaakt. Maar ook wanneer bij de opmaak van het technisch verslag of tijdens de uitvoering van de grondwerken een verontreiniging wordt aangetroffen, is een specifieke aanpak vereist. Dikwijls worden de beiden - grondverzet en bodemsanering - los van elkaar beschouwd, terwijl dat tijdens de uitvoering juist niet het geval is.

Opdrachtgevers en erkende bodemsaneringdeskundigen blijven met vragen zitten: wanneer moet een vastgestelde verontreiniging aan de OVAM worden gemeld? Mag een verontreiniging worden verwijderd buiten de procedures van het bodemdecreet? Mag de erkende bodemsaneringdeskundige deze grondwerken begeleiden? Tijdens dit seminarie krijgt u zeker een antwoord op deze vragen!

Sprekers: Patrick Hambach (namens VEB), Bert Van Goidsenhoven (OVAM), Elisa Vermeulen (Grondbank)

Na het seminarie kan er worden nagepraat bij een drankje.

Inschrijvingen: deelname aan dit seminarie is gratis. Inschrijven is echter vereist en kan eenvoudig met het formulier in bijlage. grondbank@grondbank.be of Fax: 02/545 58 54. Registreer hier gratis voor ifest.

Vragen over de inhoud van dit seminarie?  Contacteer Elisa Vermeulen (02 545 58 83) of Andy Heurckmans (02 545 58 52).

Bezoek ook onze stand 8405!

1-Ifest_2010_Uitnodiging.doc

 

Ifest 26 oktober 2010 : Grondverzet of Bodemsanering ?