GRWestkust ontvangt certificaat

Op 13/10/2011 ontving GRWestkust een nieuw certificaat voor haar tussentijdse opslagplaats in Diksmuide.

De activiteiten van GRWestkust - een dochteronderneming van BSV NV te Harelbeke - steunen op 2 pijlers:

In de eerste  plaats is GRWestkust gespecialiseerd in de opslag en verwerking van gronden en bagger- en ruimingsspecie. De TOP heeft een oppervlakte van 12000m². Dankzij de samenwerking met BSV NV kunnen ook verontreinigde materialen aangeleverd worden. Daarvoor beschikt GRWestkust over speciaal ingerichte loodsen. De bagger en ruimingsspecie wordt ontwaterd in het eigen laguneringsveld.

Daarnaast verhandelt en bewerkt GRWestkust natuurlijke en inerte materialen zoals bouw- en sloopafval afkomstig van afbraak-, grond- en wegeniswerken. Het aangevoerde puin wordt gerecycleerd door middel van een eigen breek- en zeefinstallatie tot materialen die in de bouwsector opnieuw nuttig kunnen aangewend worden. Deze gerecycleerde puingranulaten worden in de eigen betoncentrale verder verwerkt tot gebonden mengsels ( stabilisé) voor de bouwsector.
De gerecycleerde puingranulaten bezitten het COPRO-certificaat en het CE-label die de bouwtechnische en milieuhygiënische kwaliteit van gerecycleerde bouwproducten garandeert.

Door de ligging aan de Ijzer kan GRWestkust de hele Westkust bedienen, van De Panne tot Oostende.

Op de foto (vlnr): Andy Heurckmans (Grondbank), Olivier Van Peteghem (GRWestkust), Benjamin Boone (GRWestkust), Kathleen Wielant (Grondbank)

Meer info: klik hier

Kathleen Wielant
Verantwoordelijke tussentijdse opslag en grondreiniging
kathleen.wielant@grondbank.be

 

GRWestkust ontvangt certificaat