Stadsbader 6 jaar gecertificeerd

Op 6 februari was de Grondbank te gast bij Stadsbader nv, ter gelegenheid van de vernieuwing van het certificaat voor het grondreinigings-centrum.

De nv Stadsbader is een familiale onderneming opgericht in 1946. Stadsbader geniet een stevige reputatie op het vlak van openbare werken en industriële projecten. Via een netwerk van technische divisies is Stadsbader nv actief over heel Vlaanderen en Noord-Frankrijk.

De 3 pijlers van Stadsbader nv zijn Infra, Bouw en Milieu.

 


INFRA

Stadsbader nv wordt in de eerste plaats geassocieerd met wegen- en rioleringswerken. De Infra-afdeling is echter ook gespecialiseerd in burgerlijke bouwkunde, en de bouw van o.a. waterzuiveringsinstallaties.

Stadsbader nv beschikt over een uitgebreid machinepark voor in-situ grondbehandeling (kalk, cement,...) en kan zo het hergebruik van uitgegraven bodem optimaliseren.

Minder Hinder : in 2011 realiseerde Stadsbader nv de vernieuwingswerken aan de E17 tussen Deinze en Zwijnaarde (22 km structureel onderhoud): dankzij een goede voorbereiding en de inzet van extra mankracht en materieel konden de werken 2 maanden vroeger dan gepland worden afgerond.

BOUW

De tak Bouw van Stadsbader nv is o.a. gespecialiseerd in de bouw van industriële gebouwen, kantoor- en schoolgebouwen, winkelruimtes en tankstations.

MILIEU

Het grondreinigingscentrum en tussentijdse opslagplaats zijn slechts één onderdeel van de brede milieu-tak van Stadsbader nv. Naast biologische grondreiniging wordt in Harelbeke ook baggerspecie behandeld.

Dankzij de grondbehandeling (toeslagstoffen/fysische scheiding) kan Stadsbader nv naast de chemische normen ook een bouwtechnisch waardevol product afleveren.

Stadsbader nv beschikt o.a. over een 10-tal mobiele saneringsunits voor de uitvoering van grond- en grondwatersaneringen. Voor elk type bodemverontreiniging biedt zij de meest geschikte saneringstechniek aan: van klassieke ontgraving tot de meest innovatieve in-situtechnieken.

Tenslotte beschikt Stadsbader nv over verschillende COPRO-gekeurde breekwerven

Op de foto: vlnr : Elke Declerck, Pascal Goeminne, Marc Dillen, Dominique Valcke, Kathleen Wielant

Meer info: www.stadsbader.com

 

Stadsbader 6 jaar gecertificeerd