Studiedag groen in de bouw, van landschap tot stad

Op vrijdag 29 april organiseert de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) in Gent het startevenement van het project Groen in de Bouw. Toepassingen van groen zijn immers tegenwoordig terug te vinden in de meest uiteenlopende bouwprojecten.

De studiedag vindt plaats in de HoGent op de Bijloke-site in de Louis Pasteurlaan 2 in Gent.

De VCB is onlangs begonnen met een dienstverlening voor Groen in de Bouw. Ruim twintig jaar geleden werd een eerste aanzet gegeven voor de toepassing van natuur-technische milieubouw (NTMB). Maar na twee decennia is het belangrijk om stil te staan bij de verwezenlijkingen en de NTMB te evalueren. Wat brengt de toekomst? Hoe kunnen we de natuur en het groen in de bebouwde omgeving helpen? De markt vraagt dat NTMB wordt verbreed: niet alleen bij infrastructuurwerken maar ook bij gebouwen moet er meer en betere aandacht voor het milieu zijn. Daarom hebben de VCB en haar partners zich achter dit initiatief geschaard. NTMB werd omgedoopt tot Groen in de Bouw.

Tijdens de studienamiddag krijgt u antwoorden op uitdagingen zoals 'groen in een verstedelijkt gebied' en 'projectontwikkeling op verontreinigde bodem'. De namiddag brengt u letterlijk tussen het groen door met onder meer een bezoek aan de Gentse Floraliën.

Ontdek het programma en schrijf in via de volgende link
Nog meer weten? Stuur een e-mail naar karl.fonteyne@vcb.be

 

Studiedag groen in de bouw, van landschap tot stad