20 jaar Bioterra – inhuldiging nieuwe fysico-chemische installatie

Op 3 juni werd er gefeest in Genk! BIOTERRA bestaat 20 jaar en dat moest gevierd worden. Bovendien werd de splinternieuwe fysico-chemische wasinstallatie – een investering van 8 miljoen euro - plechtig in gebruik genomen.

Onder toeziend oog van de vele genodigden, mochten CEO Emmanuel Maes (Bioterra - De Cloedt), Minister-President Geert Bourgeois, burgemeester Wim Dries en Chris Danckaerts (NV de Scheepvaart) de nieuwe installatie officieel opstarten.

De vestiging in Genk (Bilzerweg 15) werd een aantal jaren geleden overgenomen door BIOTERRA en is ondertussen uitgegroeid tot het paradepaard van de grondreinigingsactiviteiten van Group De Cloedt. De strategische ligging van de site langsheen het Albertkanaal (schepen met capaciteit tot 3000 ton) verklaart de verwerkingscapaciteit van 400.000t/jaar. Er ging 4 jaar intensief onderzoek vooraf aan de bouw van de nieuwe wasinstallatie waarvan de engineering volledig in-house gebeurde. Hoewel grondreiniging één van de hoofdpijlers is en blijft van BIOTERRA, werd bij het ontwerp van de installatie extra aandacht besteed aan het reinigen van afvalstoffen (waaronder kolken- en rioolslib, veegvuil, maar ook bv.  sorteerzeefzanden) met het oog op maximale recyclage van herbruikbare grondstoffen.
Naast reiniging van grond- en afvalstoffen ligt de focus bij BIOTERRA in Genk voorts op ontwatering en herbruik van bagger- en ruimingsspecie en TOP activiteiten.

Meer info : klik hier

 

20 jaar Bioterra – inhuldiging nieuwe fysico-chemische installatie