ABR ontvangt certificaat voor biologisch reinigingscentrum

Op 7 oktober overhandigde de Grondbank het nieuwe certificaat voor C-CGR aan Sven De Meuter van ABR te Grimbergen. Dit certificaat is een uitbreiding voor ABR, dat reeds sinds oktober 2011 gecertificeerd is als tussentijdse opslagplaats.

Dit certificaat toont aan dat de biologische reinigingsactiviteit van ABR voldoet aan de bepalingen van het 'kwaliteitsreglement in het kader van de erkenning en de certificatie van een grondreinigingscentrum of een tussentijdse opslagplaats voor uitgegraven bodem' (OVAM).

Recyclagecentrum ABR is een dochterbedrijf van het aannemingsbedrijf De Meuter nv. Sinds 1986 worden in deze vestiging, gelegen aan de Westvaartdijk te Grimbergen, sloopmaterialen verwerkt tot gerecycleerde granulaten. Complementair aan de grondverzetactiviteiten van De Meuter, werden de activiteiten vervolgens uitgebreid met tussentijdse opslag van gronden (inclusief grondbehandeling- en stabilisatie). Nu kunnen verontreinigde gronden ook biologisch gereinigd worden.

De watergebonden ligging van ABR langs het kanaal Brussel-Charleroi vormt uiteraard een troef voor de aan- en afvoer via het water.

Meer info : www.demeuter.be

Op de foto (vlnr): Johan D'hooghe (Demolition & Recycling Consultants), Anja Hertsens (Grondbank), Rudy De Doncker en Sven De Meuter (ABR).

 

ABR ontvangt certificaat voor biologisch reinigingscentrum