Envisan investeert in nieuwe fysicochemische reinigingsinstallatie

Envisan, milieudochter van Jan De Nul Group, is een van de pioniers in grondreiniging in Vlaanderen. Sinds 2003 is Envisan aangesloten bij Grondbank met haar verwerkingscentrum RC&TOP Hulsdonk in de Haven van Gent (E-CGR).

Buiten Vlaanderen beschikt Envisan ook over twee grondverwerkingscentra in Wallonië (Sol&Val Saint-Ghislain in Bergen en Sol&Val Monsin in Luik) en één in Zuid-Frankrijk. Met dit netwerk trekt Envisan de kaart van valorisatie van afvalstromen en circulaire economie. En dit voor zowel de eigen interne afdelingen als externe klanten.

Begin 2018 investeerde Envisan in twee nieuwe fysicochemische grondreinigingsinstallaties: een semi-mobiele modulaire installatie voor de centra in België en een vaste installatie voor het grondverwerkingscentrum in Frankrijk. Hierdoor zal Envisan voortaan ook zwaar vervuilde gronden kunnen verwerken en opnieuw als secundaire grondstoffen kunnen aanbieden op de markt. 

De installatie voor de Belgische markt werd opgebouwd op de site in Gent en zal daar de eerste maanden ingezet worden voor de reiniging van gronden en andere afvalstromen.

www.envisan.com

 

Envisan investeert in nieuwe fysicochemische reinigingsinstallatie